HIIT ZONE upper body

HIIT ZONE upper body visoko je intenzivan intervalni trening u kojem se kombiniraju 2 bloka treninga, jedan s naglaskom na poboljšanje kardio-vaskularnog sustava, a drugi s naglaskom na jačanje mišića gornjeg dijela tijela.

Trajanje:

55 minuta

Broj vježbača:

do 12

Broj termina:

1 termin tjedno

Što je HIIT ZONE upper body trening?

HIIT ZONE upper body visoko je intenzivan intervalni trening u kojem se kombinacijom 2 bloka treninga generalno utječe na sve Vaše funkcionalne i motoričke sposobnosti. Cilj treninga je, na što sigurniji način, upoznati Vas sa aerobno/anaerobnim principom treninga, s naglaskom na jačanje mišića gornjeg dijela tijela i redukciju potkožnog masnog tkiva (rekompozicija tijela).

1.blok – CARDIO BLOK kojim se uz pomoć našeg vrhunski opremljenog cardio dijela teretane utječe na poboljšanje kardio-vaskularnog sustava. Ovaj blok baziran je na cikličkim vježbama, odnosno cardio spravama, gdje svaki vježbač odrađuje BASIC, RUN i SPRINT zonu (brzinu).
Cilj je korištenjem principa povećanog duga kisika utjecati na produžene efekte metaboličkog treninga i tako produžiti potrošnju kalorija i nakon samog treninga.

2.blok – UPPER BODY je blok u kojem ćemo kroz osnovne i izolirajuće vježbe utjecati na povećanje snage i jakosti gornjeg dijela tijela. U ovom dijelu primjenjuju se metode superserija, opadajućih i produženih serija, a sve u svrhu što bržeg i učinkovitijeg treninga.

Svaki od 2 bloka unaprijed je planiran i programiran, te se izvodi u intervalima 20-25 minuta.

Kome je HIIT ZONE upper body trening namijenjen?

Namijenjen je srednjim i naprednim vježbačima koji žele dodatno ojačati gornji dio tijela.

Koji su benefiti HIIT ZONE upper body treninga?

HIIT ZONE upper body trening:

 • primarno jača gornji dio tijela
 • povećava aerobne i anaerobne kapacitete
 • smanjuje mišićni disbalans – radom suprotnih (antagonističkih) skupina mišića
 • poboljšava držanje tijela
 • pospješuje značajnu potrošnju kalorija – EPOC (Excess Post Exercise Oxygen Consumption) efekt
 • utječe na povećanje bazalnog metabolizma (5-10%), što produžava potrošnji kalorija i nakon treninga (after fat burning)
 • ima pozitivan utjecaj na krvožilni i dišni sustav
 • pomaže u očuvanju mišićne mase tijekom gubitka kilograma
 • podupire razvitak unutarnje snage kako bi izdržali intenzivan trening
 • povisuje toleranciju na bol koja je neophodna za trening s otporom
 • povećava inzulinsku osjetljivost i tako pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2

Zašto odabrati HIIT ZONE upper body trening?

HIIT ZONE upper body je najefikasniji grupni trening definiranja i oblikovanja tijela, koji uz motivirajuću i izazovnu atmosferu donosi rezultate u relativno kratkom roku. Treninzi se prilagođavaju Vašem psihofizičkom stanju (promjenom intervala ili intenziteta), a zbog dinamičnosti i kraćeg trajanja, lakše stvara naviku/kontinuitet vježbanja u odnosu na tradicionalni cardio trening.  Izmjenama intervala kardio vježbi i vježbi snage, dobivamo dinamičan trening s ciljem redukcije potkožnog masnog tkiva i oblikovanja mišića gornjeg dijela tijela.

HIIT ZONE upper body  grupni trening izvodi se u malim grupama do 12 vježbača u vrhunski opremljenoj dvorani od 200 m².

Google rating:
4.6/5